Om oss

Alta Motor AS er merkeforhandler for Volkswagen, Skoda og Audi. Alta Motor AS ble stiftet desember 1968 som aksjeselskap i Oslo av Harald A. Møller. Alta Motor AS er et privateid aksjeselskap med 33 bilengasjerte ansatte og selger ca. 600 nye og brukte biler i året. Det viktigste for oss er at du trives hos oss, og får den service du forventer. Vi skal gjøre alt riktig første gang, til avtalt tid og pris.

Historie:

Alta Motor var etablert med bilutsalg, verksted og bensinstasjon med kiosk i Skiferveien 2 i Bossekop/Alta, da Harald A. Møller kjøpte Alta Motor. Selger var Svein Skoglund og 28. desember 1968 stiftet man altså aksjeselskapet Alta Motor AS. Svein Skoglund som i sin tid etablerte selskapet, ble av Harald A Møller tilsatt som dagligleder av det nyetablerte aksjeselskapet. Alta Motor AS fortsatte med salg av biler men nå med agenturet på Volkswagen. Alta Motor AS var dermed det første selskapet som fikk agentur på Volkswagen i Finnmark.
Tidlig på 70-tallet fikk Alta Motor AS agentur på Audi, Seat, Chrysler, Jeep og Magirus lastebiler. I forbindelse med at de nye merkene kom inn, bygde Alta Motor AS ut verkstedlokalene med to etasjer. Det ble satt opp flere verkstedbukker i hovedetasjen og i underetasjen ble det etablert et karosseriverksted med egen lakkeringsboks.

I 1985 stiftet Rolf Pedersen aksjeselskapet Bilinvest AS, og fikk kjøpe Alta Motor AS og Hammerfest Auto AS av Harald A. Møller. Alta Motor hadde på 80-tallet mange gode salgsår som ga rom for nok en utvidelse av bygningsmassen. Ved slutten av 80-tallet gikk man derfor i gang med utvidelse av nye store salgslokaler. Alta Motor AS ble merkeforhandler av Skoda på 90-tallet. Etter flere gode år og stor kundevekst ble det rom for ytterligere utvidelser. På slutten av 90-tallet ble Skiferveien 4 bebygd med et bygg på 3000 kvm, fordelt over 2 etg.; bruktbilhall i underetasjen og matbutikk i første.

I 2006 ble kiosken og bensinstasjonen lagt ned. Dette for å fokusere mer på bilsalg og service. 2007 var det behov for større verksted og nok et byggetrinn ble iverksatt. Samtidig ble også bruktbilhallen/matbutikken utvidet i Skiferveien 4.

Alta Motor AS har nå påbegynt sitt hittil største byggeprosjekt. Vårt gamle bygg i Skiferveien 2 er revet i sin helhet. Vi er i gang med å sette opp et helt nytt bygg. I dette topp moderne bygget får vi ytterligere rom for flere verkstedbukker, stort dekkhotell, klargjøringshall, samt større salgs-/kundelokale. Vi forbereder oss på fremtiden og satser som tidligere på våre anerkjente merker; Skoda, Volkswagen personbil og Volkswagen nyttekjøretøy. Vi forventer å være veletablert i nye lokaler i Skiferveien 2/4 sommer/høsten 2019. Velkommen til oss!

 

Alta Motor AS